Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Team1 verliest met 13-0 in Hilversum

TTV Ede zakt na dramatische nederlaag sterk op ranglijst

TTV Ede is door de gedoodverfde kampioenskandidaat Hilversum met de neus op de feiten gedrukt. De maximale 13-0 nederlaag betekent dat TTV Ede van de eerste naar de vijfde plaats zakte.

Door: Eip Janssen

,,Hilversum wist dat TTV Ede tot veel in staat was. Zij kwamen in de sterkst mogelijk opstelling achter de tafel. En dat hebben we geweten”, opende TTV Ede speler Yorick Schurink.

Hilversum waarvan slechts een speler eerder deel uitmaakte van het team en drie ‘ingekochte’ toppers uit binnen- en buitenland was maximaal voorbereid.

,,Dat zorgde voor een buitengewoon eenzijdige wedstrijd. Maar ook tot frustratie dat deze opstelling tot competitievervalsing gaat leiden. Werd TTV Ede weggespeeld? Naar de uitslag kijkende zou je ‘ja’ zeggen. Maar de werkelijkheid was wat anders. Vier partijen werden pas in de vijfde en beslissende game in ons nadeel beslist. De geïmporteerde spelers trokken daarin aan het langste einde”, gaat Yorick Schurink verder.

De Edese tafeltennisser was wel realistisch. ,,Ons doel is en was handhaving in de eerste divisie. Die mogelijkheid is zeker niet uit het zicht verdwenen. Dat betekent in de tweede helft van de competitie punten halen om mogelijke degradatie te voorkomen. Dat begint zaterdag al in de thuiswedstrijd tegen Scyedam. Zij hebben drie punten meer op dit moment. Daarnaast heeft TTV Ede nog wat goed te maken na de eerdere 4-9 nederlaag in Schiedam”, sluit Schurink af.

Het puntloze TTV Ede team bestond deze middag uit Maarten Loeve, Yorick Schurink, Mick de Vette en Nino Stormink.

Stand eerste divisie:
Hilversum 5-40
Tempo-Team 3 5-37
Gorkum 5-34
Scyedam 5-34
TTV Ede 5-31
Vriendenschaar 5-19

Programma zaterdag 19 oktober:
TTV Ede – Scyedam 14.00 uur
Vriendenschaar – Gorkum
Hilversum – Tempo – Team 3